FLYTANDE PROBIHORSE, 20 liter

Pris:
1 990 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
31
Typ:
FLYTANDE 20 L
Antal:
Flytande Probihorse är en bruksfärdig produkt med kvalitetssäkring i 20-liters Bag-in-box för dig som har behov av lite större mängd.

Många djur har problem med att tillgodose sig tillräckligt med goda mikroorganismer genom sitt vanliga foder och på beten. Mikroorganismer behövs för att spjälka och smälta födan samt att bilda viktiga näringsämnen i tarmen. Flytande Probihorse innehåller ett brett spektrum av levande mikroorganismer. En frisk tarm kan ge ett bättre allmäntillstånd och minskad sjukdomsproblematik. 

Flytande Probihorse kan även använda utvärtes vid sår, lindring av insektsbett och infektioner. Vid strykning av Flytande Probihorse (utspätt 1:20) lägger sig de "goda" bakterierna som en skyddande hinna och konkurrerar ut de bakterier som skapar infektion och irritation. Därmed dras inte heller flugor och andra insekter till sår i lika hög grad.
Flytande Probihorse är mycket skonsamt trots att det är så effektivt och kan därför användas nära ögon, nos och mun.I vattnet verkar mikroberna i Flytande Probihorse för förbättrad vattenkvalitet.

Flytande Probihorse neutraliserar dålig lukt (de goda bakterierna slår ut de som skapar dålig lukt i tex stallet, under vasken osv). 

Läs mer om Probihorse här.

Innehåll: Vatten, mikroorganismer aktiverade med hjälp av oraffinerad rörsockermelass. Sockret finns inte kvar i produkten då de är konsumerade av mikroorganismerna vid fermentering. Ph-värde: 3,5

Dosering:

För en god tarmkultur: 10 ml/100 kg häst blandas i övrigt foder. Ett alternativ är att spraya hö med utspädd Flytande Probihorse, 10%-lösning. Vänj in hästen under 14-21 dagar för att tarmfloran ska kunna ställa om i lagom takt. 

Förbättrad vattenkvalitet: Blanda i hästens dricksvatten 1 % av vattenmängden. 

Utvärtes behandling av hovar: Stryk på utspätt med vatten 1:20

Utvärtes behandling av sår, infektioner och bett: Stryk på utspätt med vatten outspätt.
Förutom 20 liter Flytande Probihorse på bag-in-box finns även som 250 liter, 500 liter dunk och 1000 liter i plastcontainers. För de med mindre behov har vi Flytande Probihorse 2 liter i användarvänlig bag-in-box med lång hållbarhet. 

Vi tar hem större volymer på beställning för att kunna leverera så färskt EM-A som möjligt. I stora volymer blir prisbilden gynnsammare så att motivet att aktivera själv minskar. Flytande Probihorse håller en hög kvalitet som standard och varje batch är kontrollerad.