LERMINERAL

Pris:
145 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
48
Antal:
Finns i lager
Lermineral är granulatkorn om 2-5mm som kommer från södra Tyskland och har ett högt innehåll på väsentliga spårämnen som växterna är beroende av.

Lerpartiklar i jorden spelar en avgörande roll för jordens bördighet. Speciellt sandjordar förbättras avsevärt då man myllar ner lermineral. Jorden förses med viktiga spårelement och håller fukten bättre. Lermineral är avgörande för humusbildningen, med andra ord markernas fruktbarhet. Näringskrävande växter mår bra och frodas med hjälp av lermineralet.

Spårämnen som finns bundet i lermineral är bland annat zink, koppar och mangan som vid behov släpps fria när det är brist på dem i växternas ämnesomsättning. Lermineral bildar tillsammans med mikroorganismer, organiskt material och sand det för bördigheten så viktiga lera-humus-komplexet. Detta sörjer för hushållning med näringsämnen, fuktighet, luckerhet och temperatur. Det har en stabiliserande effekt på pH-värdet och reglerar fosfat- och sulfattillgångarna i marken.

Lermineral är bra på att förbättra kvaliteten på köpt planteringsjord och perfekt att blanda i när man gör en egen jord till krukväxter och uppdragning av plantor. De flesta säckar med köpt planteringsjord innehåller en stor andel torv som har svårt att hålla näring och vätska kvar. Lermineralet binder ihop jorden, tillför mineraler och näringsämnen och gör att jorden håller fukten bättre och ger näring under avsevärt längre tid. Lermineral är drygt och 3 kg räcker till ca 35 kvm.

Det ger marken en bättre hushållning med fukt och näringsämnen. Bra att förbättra kvaliten på planteringsjord inte minst. Lermineral är avgörande för humusbildningen, med andra ord markernas fruktbarhet.

Förpackning på 3 kg.

Kan även beställas i 25 kg säckar och pallvis. Offert enligt förfrågan.


Analys av makromineral och spårämnen:

 
SILICIUM OXID:56,0%
IJZER OXID:0,4%
ALUMINIUM OXID:16,0%
CALCIUM OXID:4,0%
MAGNESIUM OXID:4,0%
KALIUM OXID:2,0%
NATRIUM OXID:0,4%
BORIUM:1000ppm
KOBOLT:35ppm
KOPPAR:20ppm
MANGAN:300ppm
MOLYBDEN:20ppm
NICKEL:50ppm
ZINK:90ppm