Bright - Probiotisk dryck, 1 liter.

Pris:
419 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
14
Typ:
Bright, Probiotisk dryck, 1 liter
Antal:
Finns i lager
Bright är en ekologisk fermenterad dryck för människor, fylld av probiotiska bakterier som optimerar de nyttiga beståndsdelarna i mage/tarm. Bright är ett aktivt hälsotillskott för hela familjen. Den viktiga bakteriekulturen i tarmarna får stöd och balans och därmed förbättras immunsystemet. 

Många vanliga sjukdomar och hälsoproblem har sitt ursprung i tarmen. Modern kost försurar tarmen och innehåller idag för lite mikrober som stödjer mag- och tarmfunktion. En försurad tarm kan gynna vissa mikrober som blir dominerande och kan skapa problem. 

Mycket av de naturliga och nyttiga bakteriekulturerna går förlorade på grund av odlingsmetoder, tvättning, upphettning, raffinering samt strålning av råvaror. De mjölksyrebakterier, mikrober och jästsvampar som vi tidigare fick i oss i stora mängder via vår föda hjälper till att spjälka och smälta vår mat samt bilda viktiga näringsämnen i tarmen. 

Bright innehåller en unik blandning av mikroorganismer som mjölksyrebakterier, fototropa urbakterier samt viktiga jästsvampar. Tillsammans kan dessa hjälpa magen att återfå en optimal tarmflora, där ingen specifik mikrob tar överhanden. Rätt blandning av levande mikroorganismer kan med hjälp av fototropa urbakterier bryta ner och eliminera gifter och läkemedelsrester som kan ligga kvar i tarmfickor. 

Bright kan balansera och minska mängden så kallade onda tarmbakterier och ersätter dem med så kallade goda tarmbakterier. En renare och mer välfungerande tarm ökar näringsupptaget och hjälper till vid bildandet av många vitaminer, aminosyror och antioxidanter. En tarm med fungerande tarmflora hjälper till vid bildandet av serotonin och melatonin och kan minska inflammationer i tarmen. 

En frisk tarm kan ge ett bättre allmäntillstånd och minskad sjukdomsproblematik.

Vegan: Ja
Laktosfri: Ja
Alkoholfri: Ja
Glutenfri: Ja


Dosering: 10 - 30 ml per dag tillsammans med vatten eller i andra kalla drycker.
Frisk apelsinsmak. 
För personer som är ovana vid probiotika eller har problem med mage/tarm: Börja mycket försiktigt, med 5 droppar de första dagarna. Öka upp till 20 ml under flera veckors tid. Även om det är mycket ovanligt kan en del få kraftiga utrensningssymptom den första tiden. Det är inte farligt, det betyder att det som ska ut vill komma ut (slaggprodukter, toxiner mm) men det kan vara obehagligt. Har tex candidasvampen tagit över i tarmarna förs ett mikrobiellt krig under en period. Därför rekommenderar vi att man börjar försiktigt och trappar upp. 
Förvaring och hållbarhet: Öppnad förpackning förvaras i kylen. Konsumeras inom 4 veckor.

Ingredienser: Vatten, apelsinjuicekoncentrat* (1,5%), riskliextrakt*, sockermelass* (för aktivering av mikroorganismerna, sockerarterna har blivit konsumerade av dem och istället fermenterats=, mjölksyrebakterier, hefe. *=från kontrollerade ekologiska odlingar enligt EG-eko-förordning 834/2007.  

Speciella noteringar: Under jäsningsprocessen, elimineras de olika sockerarterna helt från mjölksyrebakterier och omvandlas till mjölksyra. Med koldioxidbildning kan resultera i ett svagt positivt tryck i flaskan. En möjlig bildning av sediment och flingor är ofarliga och innebär ingen minskning av kvaliteten. De små flingorna (jäst) kan förebyggas genom mörkt och svalt lager.