Himalayasaltsten Probihorse, 4 kg

Pris:
255 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
46
Typ:
Himalayasalt, 4 kg
Antal:
Finns i lager
En 100% naturlig slicksten från Himalayabergens salt. Väldigt "ren" saltkälla med en specifik välsmak. Himalayasaltstenen är rik på mineraler och spårelement, och ger hästen vitalitet och välmående. I saltstenen finns inget annat tillsatt. Det är en ren naturprodukt.

Himalayasaltet ger en balanserad tillgång på både makro- och mikromineraler. Det är en grundlägganden komponent i hästens diet och vitaliserar hälsan. 

Slickstenen av Himalayasalt härrör från en 550 miljoner år gammal källa av mineraler. Den rosa färgen kommer från saltets höga naturliga mineralinnehåll. 

Massproducerade saltstenar innehåller oftast fabriksframställt natriumklorid med tillsatta mineraler som är svåra för hästen att tillgodogöra sig. Himalayastenen är 100% naturlig och innehåller inga konstigheter. 

Den naturliga Himalaya saltstenen varar 5 gånger längre än den vanliga "pressade" saltstenen som går att hitta i de flesta djuraffärer.

Blocket är fast och stenhårt, som en bit av en en klippa. Den går därför inte sönder och håller bra vid fuktighet och regn som många saltblock gör. Därför är den väldigt bra att använda även utomhus och på beten. Hästen kan inte heller bita av delar. Vi upplever att hästar gillar denna saltstenen mer än andra. 

Blocket har ett hål i mitten så att man lätt kan dra ett snöre igenom och fästa.

Analys:
Natriumklorid: 98.62%
Magnesium: 0.40%
Kalcium: 0.11%
Sulfater: 0.10%
Järn: 0.001 %
Fuktighet: 0.03%
Icke-upplöslig rest: 0.73%.
(Himalayastenen innehåller även en mängd andra spårämnen, bla selen och koppar, som tyvärr inte finns med i analysen).

Himalaya salt är den idealiska, rena saltkällan för hästen. Den innehåller i sin naturliga form ett flertal mineraler och sällsynta spårelement. De hjälper till att rensa ut gifter från kropper samtidigt som mineraler och spårämnen kompletteras.