Wipe & Clean "Classic", 1 liter Spray

Pris:
139 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
66
Antal:
Wipe & Clean är ett unikt och helt naturligt rengöringsmedel baserat på EM tekniken. Alla mikrober och ingredienser är 100% naturliga.
Wipe & Clean garanterar en hälsosammare miljö genom att utesluta kemikalier och konserveringsmedel. Wipe & Clean tillför en positiv balans i miljön och ger en effektiv rengöring samtidigt som den är helt ofarlig för vårt ekosystem och miljö, naturligt säker för marken, växterna, djuren och människor.

Vår praktiska sprayflaska är vakuumförpackad (med bag-in-box inuti flaskan) så att mikroorganismerna inte kommer i kontakt med luft, solljus och syre. Kan förvaras i rumstemperatur och användas efterhand som den behövs.

 
  • 100% naturlig och organisk.
  • Utan tillsatser och färgämnen.
  • Innehåller inga skadliga ämnen eller kemikalier.
  • Trygg, säker och miljövänlig
  • Behöver inte sköljas efter användning.


HUR FUNGERAR WIPE & CLEAN?

Runt omkring oss och i våra kroppar finns miljarder av mikroorganismer, alla med en specifik funktion.
Wipe & Clean säkerhetsställer att de ”goda” mikroorganismerna (bakterier som håller oss friska och skyddar oss mot sjukdomsframkallande organismer) förblir i majoritet och håller undan de skadliga mikroorganismerna. Detta resulterar i en naturlig, behaglig och fräsch miljö.
Wipe & Clean är producerad genom en naturlig fermentationsprocess med effektiva mikroorganismer. Fermentation är en gammal teknik som tillåter att goda mikroorganismer förökas. Exempel inom matproduktion: vin, yoghurt, öl och bröd. De aktiva substanserna som genereras efter fermentationen har kraftfulla rengörande egenskaper och tar effektivt bort smuts. Mikroorganismerna i Wipe & Clean bryter ned smutsen och fortsätter att arbeta långt efter att du är färdig med din städning.
Finns som 2 liter Bag in Box eller 1 liter sprayflaska. I koncentrerad eller utspäd form. Neutral doft (så kallad Classic), Mint eller Basilika. 


En produkt med många användningsområden:

Allrengöringsmedel lämplig för all hårda ytor och vattenresistenta ytor i hemmt; tex glas, spegel, plast, emalj, porslin, rostfritt stål, naturlig sten, keramiska plattor, målat trä.
Utmärkt för städning av stallmiljöer, kaninburar, hund-/kattkorgar, och andra djurplatser. Dagligt användande förbättrar djurens biotop.
Kan användas i högtryckstvätt och polermaskiner.
Eliminerar dålig lukt.
Kan sprayas direkt på kläder för att minska dålig lukt.
Använd i diskmaskin för att minska kalkavlagring och öka glansen, det medför möjlighet att minska dosen av vanliga diskmedlet.
Gagnar miljön när du tömmer rengöringsvatten i avloppet, minskar risken för igensatta rör och minskar dålig lukt.

DOSERING
Wipe & Clean koncentrerad – blanda med vatten (dosering 1-10%)
Wipe & Clean 2L BiB ’Classic’ och ’Mint’ säljs i koncentrerad form.
Blanda med ljummet vatten (ej över 38 grader för då dör mikroberna), städa sedan som vanligt på golv, kök, väggar och andra ytor. Vid svåra fläckar, öka koncentrationen, stryk på och torka av efter 5 minuter.
Wipe & Clean kan också användas i automatiskt doseringssystem.
Wipe & Clean utspädd - Använd direkt på ytor
’Classic’ 1L sprayflaska och ’Basilika’ 2L BiB och 1L sprayflaska används som de är utan att blanda med vatten.
Snabb och effektiv rengöring av speglar, toaletter, handfat och kakel genom att använda sprayflaskan.

INNEHÅLL

Ättiksyra, mjölksyra, Laktobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Saccharomyces cerevisiae.


VETENSKAP

Undersökningar har vetenskapligt bevisat att Wipe & Clean är den ideala Eco universal rengöringsmedlet. Testerna bygger på principen om dominansen av goda mikroorganismer på en yta, vilket innebär att skadliga mikroorganismer inte får en chans att växa. Detta bekräftades av ett oberoende laboratorium som specialiserat sig på mikrobiella processer.
Pilot projekt
I kommunen Gent (Nederländerna) utfördes en undersökning där Wipe & Clean ersatte tidigare använda kemiska behandlingsmedel på en förskola och som städning av all VVS i en regeringsbyggnad. Testet pågick under två månader. Mätresultaten från ett oberoende laboratorium visade att Wipe & Clean dämpade tillväxten av E.coli och Staphylococcus aureus, jämfört med traditionella rengöringsmedel. E. coli. är inte i sig en patogen, men dess närvaro är en bra indikator på allmän hygien. Båda bakterier minskade i antalet på alla platser efter rengöring med Wipe & Clean. Dessutom växte regenererande mikroorganismer (såsom Lactobacilli) i antal vilket ledde till en bättre och hälsosammare mikrobiellt klimat.

EM Tekniken fick under den vetenskapliga hållbarhetskonferensen Universal Village Okt-2016, bekräftelse av ett av världens ledande universitet MIT/Cambridge med fler.
Samtliga mikrober är gedigna isolat som ingår i EM konsortiet producetat av EMRO. Peer-review vetenskapliga rapporter kan beställas från: info@botanic-culture.com.