Enkel BOKASHIHINK, 1 ST

Pris:
390 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2003707
Antal:
Kommentar till butiken:
En Bokashihink, för dig som vill ha en extra i omlopp.

Förvandla allt organiskt avfall hemma till planteringsjord
i din Bokashihink - på några veckor blir ditt matavfall till jord. Kompostering med Bokashi är enkelt och klimatsmart. De effektiva mikroorganismerna gör jobbet åt dig och berikar jordens mikroliv.Med hjälp av levande mikroorganismer fermenteraS allt organiskt köksavfsall till köksbokashi och efter ytterligare några veckor få den bästa planteringsjorden som går att få. Medan den ena hinken fermenteras fyller man på den andra med nytt avfall. 

Gör så här:
Matresterna finfördelas och läggs i hinken varvat med Bokashiströ (vetekli fermenterat med ett brett spektrum av bakterier). Proportionen är ca 1 msk till 1 liter matavfall.

När hinken är full låter man den stå i ca två-tre veckor i rumstemperatur för att jäsa. Under tiden tappar man vätska från kranen ungefär varannan till var tredje dag, som utspädd är fantastiskt som flytande gödsel till växter. Efter jäsningen ska innehållet se likadant ut som när det lades i hinken och dofta syrligt. 

Efter två veckors fermentering - gräv ner hinkens innehåll i jorden. Toppa med 10-15 cm jord. Efter ytterligare några veckor är matavfallet jord. Det går även att blanda avfallet i säckar varvat med jord, 50/50 i en egen jordfabrik. 

Det mjölksyrejästa avfallet är ett oöverträffat jordförbättringsmedel och utgör en biologisk plattform för optimal avkastning i odlingarna. Den perfekta förstärkningen av det naturliga kretsloppet.

Hinkens volym: 16 liter. 
Man får plats med mycket mer än vad man tror då matavfallet packas efterhand. Till en familj på 4 personer beräknas det ta 2 veckor att fylla hinken. 

Storlek:
Höjd: 39 cm
Bredd: 32 cm
Djup: 27 cm

För mer information om Bokashikompostering, klicka här.