Bokashitunna för storkök och restaurang, 120 Liter

Pris:
2 490 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
12
Typ:
Stor Bokashitunna, 120 liter
Antal:
Denna Bokashitunna i stor modell ger dig möjlighet att med hjälp av bokashimetoden fermentera allt organiskt köksavfsall till köksbokashi och efter ytterligare några veckor få den bästa planteringsjorden som går att få. 

Det ger ett perfekt och enkelt sätt för ett större kök, restaurang, caféer, förskolor osv att ta tillvara på allt matavfall. Det går bra att använda både rått och tillagat kött, fisk, kaffesump och grönsaker. 

Tunnan har ett tättslutande lock som krävs för att fermenteringen ska vara luftfri. Längst ner i tunnan finns en sil för lakvattnet och en kran att kunna hälla av lakvattnet med. 

Gör så här:
Matresterna läggs i tunnan varvat med Bokashiströ (vetekli fermenterat med EM). Proportionen är ca 1 msk till 1 liter matavfall.

När tunnan är full låter man den stå i ca två-tre veckor i rumstemperatur för att jäsa. Under tiden tappar man vätska från kranen ungefär varannan till var tredje dag, som utspädd är fantastiskt som flytande gödsel till växter. Efter jäsningen ska innehållet se likadant ut som när det lades i hinken och dofta syrligt. 

Efter två veckors fermentering - gräv ner tunnans innehåll i jorden. Toppa med 10-15 cm jord. Efter ytterligare några veckor är matavfallet jord. Det går även att blanda avfallet i säckar, tunnor eller lådor varvat med jord, 50/50 i en egen jordfabrik. 

Det mjölksyrejästa avfallet är ett oöverträffat jordförbättringsmedel och utgör en biologisk plattform för optimal avkastning i odlingarna. Den perfekta förstärkningen av det naturliga kretsloppet.

För mer information om Bokashikompostering, klicka här.

Tunnan är stor och skickas direkt från vår tillverkare till dig som beställer. Hör gärna av dig om frakten, vi beräknar den efter ditt postnummer. Med vänlig hälsning Greenfoot.