Ibland händer det att "dåliga" bakterier samlas och sätter bo i tvättmaskinen. Det leder till att tvätten luktar surt. Problemet blir värre och värre och till slut ser man ingen annan lösning än att köpa en ny tvättmaskin. Men det behöver man inte göra - det räcker med att behandla maskinen med Wipe & Clean. 

Wipe & Clean fungerar mycket bra om man vill motverka sur lukt i tvätten. Wipe & Clean är ett rengöringsmedel som är 100% naturligt och består av goda mikroorganismer.
Mikroorganismerna äter upp de bakterier som orsakar mögel/dålig lukt och hela tvättmaskinen blir "impregnerad" med de goda bakterierna vilket skapar en atmosfär där dåliga bakterier inte länge får utrymme att gro och föröka sig. Anledningen till att man lägger Wipe & Clean i just sköljmedelsfacket är
att sköljvattnet inte är upphettat, och bakterierna kan överleva. Visst kan du använda Wipe & Clean även i de andra facken, men om du tvättar i temperaturer högre än 38 grader så dör en stor andel av bakterierna.

Man häller i 30 ml outspätt i sköljmedelsfacket vid varje tvätt. Vill du få en ordentlig genomgång av din maskin kan du även hälla 30 ml i varje fack och köra maskinen på 30 grader, med eller utan tvätt i. Räkna med att det kan ta en 5-6 tvättar innan lukten försvinner helt om problemet med lukt redan uppstått eftersom de bakterier som orsakar sur lukt kan ha tagit överhanden ganska ordentligt inne i maskinen.

Har du kläder som luktar trist eller behöver fräschas upp är det en god idé att blötlägga med Wipe & Clean i förväg, innan de tvättas. Tag då 50 ml i en balja med 10 liter vatten och låt ligga i 10-15 minuter. Tvätta sedan som vanligt.

Wipe & Clean är även bra i tvättmaskinen om du bor i ett område med "hårt" vatten, dvs mycket kalk, eftersom mikroorganismerna slår sönder vattenkluster och gör vattnet mjukare. Kalkrikt vatten tenderar att skapa beläggning inne i tvättmaskinen vilket förkortar maskinens livslängd.

Det är en till 100% naturlig produkt och mycket mild mot huden. Det gör också tvätten mjuk och vi använder det som sköljmedel varje gång.

Wipe & Clean är ett rengöringsmedel som gör gott för oss och naturen. Numera vet vi att det inte är bra att avlägsna för många bakterier från vårt hem - vi behöver bakterier och mikroorganismer runt omkring oss för att må bra. Wipe & Clean städar rent och ser till att vi har de mikrober i vår miljö som vi mår bra av. Bra för oss, våra barn, djuren och naturen. 

Länk till Wipe & Clean

Läs hela inlägget »

Jag måste bara få berätta om att Sårspray faktiskt gjorde underverk för vår bebis. När han var 1 månad gammal så fick han skorv.

Jag trodde att man bara fick skorv uppe i hårbottnen men fick erfara att man tydligen även kan drabbas av det över ögonbrynen och i pannan. Vi ville absolut inte ta några av de starka medel som föreslogs på bvc. Han var ju så liten och så var det väldigt nära ögonen.

Jag läste på lite om skorv och fick reda på att det var en slags svamp. Vi hade haft goda erfarenheter med goda mikroorganismer mot svampangrepp på växter och på hästarna och katter. Eftersom det är så milt att man kan ta det på ögonen, bestämde vi oss för att prova. Vi baddade på två gånger om dagen med Sårspray utspätt 1:10 med vatten och ganska direkt efter gick det lätt att pilla bort. Efter 3 dagar var skorven borta! På bvc blev barnläkaren mycket imponerad.

De goda bakterierna konkurrerade ut svampangreppet. Efter det har det inte kommit tillbaka någon mer gång. På bilden längst upp är han 5 månader gammal. Jag lägger ut några bilder här nedan på hur det såg ut. Bli inte förskräckta av att det ser hemskt ut på första bilden. Han såg ut lite som en Star Trek-varelse, men som tur var hade han ju inte ont av det. Bild 2 och 3 är från dag 3 med Sårspraybehandling.

Det känns så skönt att Sårspray fungerar så bra och samtidigt är 100% naturligt för både bebis, oss och miljön.

 Varmt välkommen till Greenfoots blogg om goda mikroorganismer och hälsa. Här kommer jag att skriva om våra erfarenheter kring levande bakterier för människors hälsa, både invärtes och utvärter. Jag kommer även att anknyta till spännande forskning som pågår om mikroorganismer och bakteriers roll för vår hälsa och vårt immunsystem. Vi kommer också att publicera erfarenheter från andra som använder det och på vilket sätt de gjort skillnad. Vill du vara med och dela med dig är du mer än välkommen att höra av dig till vår mailadress: info@greenfoot.se.  

Allt gott!

Ingegerd

Greenfoot

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

-

Etiketter

-