Unghästvårtor och diarré hos föl- Probihorse hjälpte!

Vital Probihorse i kombo med Kiselbionit - Så tacksam

Jag har använt Probihorse produkter sedan 2013.
Det som alltid finns hemma är Flytande Probihorse och Vital Probihorse, men även Kiselbionit som jag har hittat flera olika användningsområden till.

Nyligen uppstod ett lite akut läge,  vid flytt av sto och 5 månaders fölis. Nytt kraftigare bete gav dem lösa magar.  Fölet fick ordentligt med diarré som gjorde honom slö och det blev början till uttorkning hos honom.
Naturligtvis togs de bort från fri tillgång i hagen direkt, utfodrades istället med torrt hö och Vital Probihorse plus Kiselbionit.

Från att hela rumpan / bakben o svans var dyngsur av diarré , skedde en snabb förbättring efter insättning av Probihorse produkter!
Redan dagen efter var svansen torr.
Både matte o fölis var glada. Sedan fortsatte vi dagligen med invänjningsperiod av nya gräset i kombination med Vital .., och magen fungerar igen.
Så tacksam över att naturliga produkter till bra priser fungerar snabbt och bra, det är en trygghet för mig.
Vital Probihorse är oxå super vid pälsfällning / sättning.

Mitt föl Trollet 

 

Hon fick ju pälsätare av sin mamma som liten , kanske 3-4 mån...
Helt skinnflådd mellan öronen var hon!
Då tog jag en svamp o duttade Kiselbionit på både henne o mamman , det tog en vecka så var huden täckt av nya fjun o hon slutade klia sig.

Och ungästvårtor försvann med hjälp av Flytande Probihorse tillsammans med biolight. Hon hade äckliga klasar! Typ 15-20 små på hela mulen. Lockie var ca 6-7 mån. Jag visste inte alls vad jag skulle göra så jag tog på Flytande Probihorse outspädd o körde med biolight, på fyra behandlingar var de borta o jag kunde pussa henne första gången <3. 


Rekommenderar samtliga av Probihorse produkter, våga välja det bästa för din häst!
Carola & PelleP

Probihorse: Carola har använt Probihorse i många år nu till sina fina Irish Cob, som hon föder upp. Hon hör av sig med jämna mellanrum och berättar om olika användningsområden för Probihorse i samband med de olika situationer som kan uppstå i livet med häst. Vi är så tacksamma för att du tar dig tid att berätta för oss och delar med dig! 

Här är produkterna som Carola nämner i inlägget:

Flytande Probihorse:

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln