Fölet blev friskt från strålröta

Fölet led av kraftig strålröta på en hov. Han fick snabbt hjälp av Probihorse: Här delar Åsa och Dan med sig av hur det gick för fölet:

Hej Ingegerd!
Vi vill gärna dela med oss av vår erfarenhet när vårt hingstföl drabbades av strålröta, av hans sjukdomstid, vårt arbete med att han skulle bli frisk i sin hov och hur vi kom i kontakt med Greenfoot och Probihorse!

I senare halvan av september konstaterade vår hovslagare att han hade drabbats av strålröta. Tre veckor tidigare hade hon varit hos oss och verkat båda fölen och då var allt bra. Någon sa ”tänk att ni drabbats av detta, som är så noggranna med era hästar.” Men tydligen kan det bli så, när det varit en torr sommar och sedan blir en blöt höst, kan det bli så här.

Vi rengjorde och penslade med hovtjära varje dag som man berättat att vi skulle, i början såg det bra ut och det blev bättre. Så vände det och hoven blev sämre.
Hovslagaren kom till oss i början av oktober och sedan i slutet. Vid det senare tillfället konstaterade hon att det inte alls såg bra ut och att om vi inte fick bukt med det skulle vi tvingas till behandling på klinik.

Vi bokade in ett nytt besök med hovslagaren några dagar senare och började fundera över om det fanns något alternativ till hovtjära. Det var då vi hittade Probihorse och era produkter! Vi gjorde en beställning och insåg då att firman bara ligger en halv mil från där vi bor. Nästa morgon innan hovslagaren skulle komma hämtade vi vår beställning; Hovboost, Flytande Probihorse och Vital Probihorse på lagret i St Olof. Vi fick då ytterligare hjälp och det förklarades för oss hur vi bäst skulle gå till väga för att behandla.


Så när hovslagaren kom denna eftermiddag och hade verkat hingstens hov penslade vi på pastan av Hovboost och Flytande Probihorse för första gången.
Två dygn senare kom hovslagaren igen. När hon kratsat hans hov tystnade hon och sa ”det har ju redan lossnat …,” undrande över hur det kunde vara en så stor förbättring så snabbt.


De följande två veckorna fortsatte vi med behandlingen. Vi kratsade, tvättade med varmt vatten och en diskborste, sprayade flytande Probihorse som vi blandat med vatten 1 till 10 och penslade med en pasta av Hovboost och Flytande Probihorse. Dessutom fick fölet Vital och Flytande Probihorse i sin kvällsmat. I början en liten dos som vi har ökat efterhand. Idag får han en halv deciliter av varje.

Döm av vår förvåning, efter fjorton dagar var strålrötan läkt! Sedan dess har vi fortsatt att behandla med spray och ”pasta” en gång per vecka. Nu använder vi enbart spray i samband med att vi kratsar hans hovar ….. och hovslagaren har kanske funderat både en och två gånger …. Och hon är mycket nöjd.

Varma hälsningar
Åsa och Dan

P.S. Hoven på bilden är inte fölets utan från en annan häst. Så här gör vi när vi penslar på Hovboost. Det torkar snabbt och effekten blir mer långvarig än om man använder enbart Flytande Probhorse 

Tack så mycket Åsa och Dan för att ni delar med er av era erfarenheter!

Här är produkterna som de använde:

HOVBOOST Probihorse, 250 g

Pris:
295 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

FLYTANDE PROBIHORSE 2 LITER

Pris:
279 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

VITAL Probihorse

Pris:
229 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln