Goldies skada läkte snabbt

IMG_3219 IMG_3219

Åsa har använt Probihorse i många år till sina häst Goldie, och hör med jämna mellanrum av sig till oss för att berätta om hur det går och vad de får för resultat. I förra veckan fick vi det här meddelandet: 

Hej Ingegerd!

Goldie har haft par omgångar med lös mage denna torra sommar, men det löste vi galant genom att hon fick 2 dl Vital Probihorse en vecka istället för normalt 1 dl. Hon får Vital året om och nu har jag även börjat ge Primero Total och trots dåligt näringsvärde är hon nu tillfreds, fin i hullet och diger sig inte längre fast i buskar och gräs :). 
Jag tvättar hennes ögon med Flytande Probihorse, och det i kombination med flugfrans har klarat ögonen bra mot fluginfektioner i år. Vet att syrran gör likadant med sina hästar. 

Tyvärr skadade Goldie sig förra tisdagen, vi har en äcklig murken järnvägsövergång mellan beteshagen och stallet och medryttaren var på väg tillbaka till hagen när hästen gled ner och fastnade med ena bakgoven mellan brädorna och rälsen. Hon lyckades rycka sig fri och i första läget hade hon några ytliga fläksår över ballarna. 

Jag har gjort rent med vatten och Flytande Probihorse och hållit såren omplåstrade sedan dess. De ytliga såren läker kanonfort med Flytande Probihorse, men i lördags upptäckte vi att hon dessutom har fått en djup spricka från nederkanten av ytterballen som går snett neråt inåt mot hoven den ställer till det. Hon är inte halt och efter rådgivning med veterinär ska vi hålla koll så hon inte blir halt, inte svullar och inte får feber. 
Vi fortsätter att spruta med Flytande Probihorse ner i sprickan och hålla henne omplåstrad. Bra timing att få hem nytt!

 


Bilderna ovan är tagna förra onsdagen, dagen efter skadans uppkomst, torsdag, fredag, lördag och måndag... DÄR har du läkekraften i Flytande Probihorse <3!
 


Nu finns sprickorna kvar men är utläkta som sår så sårfickornas "lock" är renklippta för att öppna upp och hon rids igen! Vi fortsätter att spola rent med Flytande Probhorse dagligen. Vi följer även upp med en duktig massör för musklernas skull.
 

Tack så mycket Åsa för att du hörde av dig och berättade!

Här är länk till Flytande Probihorse

Allt gott!

Ingegerd 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln