Mina ponnyer har fått starka hovar och bra mage


Vi har en shettis, Egon, som några år nu fått kolik, rätt svår. Han är väldigt pigg och glad för sina 25 år annars. Har nu gett honom av både Vital PH och Flytande Probihorse i ca 6 månader, och jag håller tummarna att det ska gå bra denna vinter. 

C-ponnyn som heter Gamina har jag gett i förebyggande, hon är bara 8 år och aldrig haft några problem med nåt. Jag frågade min hovis vad han tyckte om hennes hovar! Svaret! Hon har aldrig haft dåliga hovar, men så här starka hovväggar har hon aldrig haft, har du ändrat nåt i foderstaten?

Köpte en D-ponny, Sunshine, på 3 år i oktober. Hon kom med en skada i ena framhoven och en ”klövhov” bak! Hovis sa, det kommer ta många skoningar innan det här blir bra, han ”öppnade” lite i klövhoven, och jag har gett henne samma som dom andra två, kliet och det flytande. Och faktum är att nu är klövhoven så gott som borta, och hon börjar bli riktigt fin i sina hovar! Gick så fort..

Så för mej är det ett ”mirakel” att ge detta! Tilläggas också att shettis varit lite ”kladdig” där bak under vintrarna tidigare, men inte alls lika nu! Jag upplever det som att dom alla tre mår väldigt bra när jag tittar på päls, avföring mm... Så jag tänker aldrig sluta med Vital och Flytande Probihorse❤️

Hälsningar 
Annica Wadström

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln