Muggen gick tillbaka på några dagar!


I mitten av oktober flyttade jag och mina hästar till egen gård utanför Eskilstuna. Det blir ju alltid en stor omställning när man flyttar sina hästar då de upplever ett fullständigt miljöombyte med nya kompisar, nya hagar, de utsätts för foderbyte och så vidare.

Kort efter flytt blommade det ut mugg på alla fyra fötter på båda mina hästar. Ponnyn klarade sig hyfsat men kallblodets mugg var förskräcklig, speciellt bak. Stora hårda krustor i det långa hovskägget och öppna sår hade brett ut sig på bara några dagar, så snabbt att jag knappt hunnit märka det!

Behandlingen blev daglig rengöring och smörjning med salicylsyrevaselin för att mjuka upp de stora hårda krustorna och sedan avslutade jag med att spraya flytande Probihorse. Invärtes fick de redan sedan tidigare dagligen flytande Probihorse samt Vital kli.

Döm om min förvåning när muggen försvunnit HELT på 4-5 dagar. Så snart jag fick bort krustorna som envist bet sig kvar i hovskägget så gick läkningen otroligt fort och efter en vecka fanns inte ett spår kvar på någon av hästarna och jag har inte behövt följa upp med nån ytterligare behandling då muggen hållit sig borta.

Probihorse hjälpte mig även i somras när jag fick hem kallblodet. Hon fick då lite klåda i mankammen, troligen relaterat till flytten, foderbyte och allmänt stresspåslag. Jag satte direkt igång att badda med flytande Probihorse och på ett par dagar hade hon inte bara slutat klia utan de irriterade fläckarna hade också försvunnit.

Jag talar mig väldigt ofta varm om Greenfoots produkter. Jag har bara provat en bråkdel av sortimentet men det jag upplevt hittills är bara positivt. Mina hästar är bra i magen, har finfina hovar och är pigga och glada.

Tack!
Linda

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln