Kan jag ge Probihorse hela tiden eller ska jag ge som kur?

Det går bra att ge av Flytande Probihorse, Vital Probihorse och Kisel Bionit som en del av den dagliga foderstaten utan uppehåll. Örtferment däremot bör ges som kur, ca 3 månader är lagom, med minst 3 månaders uppehåll däremellan. Det är den vanliga rekommendationen för de många örter att man ska ta en paus mellan kurer. 

Om hästen behöver få av Probihorse-serien hela tiden är på individuell basis. Många använder produkterna som stöttning efter avmaskning, vaccination, vid foderbyten eller vid pälssättning och ger annars inte med gott resultat.

Är hästen i övrigt frisk och mår bra kan man ge det som förebyggande, för att slippa framtida problem, vid behov. Eller så kan man börja ge någon vecka innan väntat foderbyte, flytt eller avmaskning och några veckor efter. 

Har hästen däremot djupare problematik och visar tecken på störd mage/tarmflora, kan det behövas att man ger hela tiden under minst ett år eller mer. Exempel på det är hästar som har metaboliska sjukdomar, eksemproblematik, konstant diarré eller sköra hovar. Hästar som fått mycket medicin behöver oftast också få goda bakterier under lång tid då tarmfloran fått ta stryk och kan ibland vara helt utslagen. Det tar helt enkelt längre tid att komma tillrätta med större problem än med mindre.