Hur lång är hållbarheten på öppnad förpackning?

Hållbarheten på öppnad förpackning är till stor del beroende på förvaringen, se här ovan om hur man bäst förvarar produkterna.
Vid rätt förvaring håller Flytande Probihorse i sin bag-in-box upp till 6 månader. Den kan förvaras i rumstemperatur, kallare går också bra men inte under fryspunkten. Detta för att vissa mikrobgrupper är lata vid låga temperaturer och går helt enkelt i ide. Under tiden tar andra mikrobgrupper över.
Vital Probihorse håller i ca 10 månader öppnat om förvaringsbetingelserna är optimala. Ju oftare de utsätts för luft, sol eller fukta, ju sämre blir hållbarheten. Har man påsen och öppnar dagligen, brukar vi därför säga 4-5 månader.
Det är enkelt att se på Vital om det blivit dåligt, går inte att missa. Vital som blivit dåligt har mörka, soppiga, fuktiga fläckar som luktar gamla sopor. Det kan antingen bli ordentligt mörkbrunt eller så får det en grå trist färg, som ser “död” ut istället för den gyllenbruna färgen.