Hur förvarar jag produkterna?

Miljardtals med levande mikroorganismer behöver vissa betingelser för att hållas vid liv och för att hela sammansättningen ska finnas redo när de behövs. Alla våra produkter som innehåller levande mikroorganismer behöver förvaras över 0 grader och under 35 grader. Att tänka på i kallstall på vintern, och viktigt är också att akta sig för varma bilar under sommaren.

Flytande Probihorse trivs bäst i sin bag-in-box, där det är väl skyddat från luft och solljus. Tappa ut det som ska användas efter behov. För utvärtes bruk, om det ska blandas ut med vatten i tex blomsprayflaska, tappa hellre ut ofta och gör ny blandning. Vi rekommenderar att max göra blandning för två dagar utspätt.
Detta för att mikroorganismerna som kommer i kontakt med vatten och luft anpassar sig efter omgivningen och sammansättningen förändras. Eftersom det är i en flaska och inte på tex en hud eller i magen på ett djur, får de heller ingen föda och så småningom svälter de ihjäl.

Vita Probihorse är lite stabilare då kliet fungerar som ett habitat åt mikroorganismerna, men även Vital behöver så fritt från luft och solljus som det går. Vi rekommenderar påsklämma och för säkerhets skull stoppar vi i en hink med lock också.

Om man vet med sig att påsen kommer att räcka länge, häll över behov för några veckor i yoghurburk med lock, glasslåda eller annan plastförpackning som är förslutande. Förslut sedan den stora påsen ordentligt och ställ mörkt. Det är det dagliga öppnandet av påsen som gör att Vital inte har lika lång hållbarhet i öppnad förpackning.

Örtferment och Bright förvaras bäst i kylskåp (allra helst i nedre delen där det inte är lika kallt).