Ett år efter fång: Zorro tävlar och är pigg

Jennys ponny Zorro drabbades av både fång och kolik förra året. I våras hörde hon av sig och berättade att Zorro var så pigg och fin. Vi bestämde ändå med att vänta med det här inlägget och se hur sommaren avlöpte. Zorro är 22 år och har klarat sommarens påfrestningar galant! Tillsammans med hennes dotter tävlar de igen! 

 
Hej!
Jag har använt Probihorse nu i nästan ett år och är så nöjd. Han höll på att försvinna för oss i september 2016 i ett fånganfall som blev kolik när han fick i sig sand. Han tappade alla muskler och blev smal o tunn.

Zorro har haft lättare fånganfall även hos tidigare ägare men i september 2016 åkte han dit ordentligt. Jag tror det var många orsaker som gjorde att han fick så kraftigt anfall. Han vaccinerades bland annat mot stelkramp och vi tror att det var en trigger. Han åt nog också för många äpplen och så fick han en ny halmsort. Hans mage blev nog dålig och då fallerade allt. Vi har fått göra små justeringar, lite i taget. Nu fungerar det och det känns bra med Probihorse. 

Idag mår Zorro så bra, han är pigg o glad igen och otroligt framåt. Är 22 år och har kommit tillbaka på tävlingsbanan igen. Helt otroligt! Blev 3 a i helgens hopptävling (LC) med min 11 åriga dotter. 

Vi är så glada att han fortfarande är i fin form. Tack vare Probihorse och rätt tänk om hantering av fång. Sen kan man ju aldrig veta hur länge han är pigg. Men är fullt i gång, tränas regelbundet för tränare och tävlas.

Naturligtvis finns det muskler som måste fortsättas bygga o det går ju inte så snabbt med den åldern. Han går på magert bete året runt. Utsätts aldrig för färskt gräs. Äter hö 5 ggr/dag sommartid. Och jag ger Probihorse i fodret samt Primero Total, melassfri lucern under höst o vinter. Ger även loppfrö för att förhindra grus som kan fastna i tarmarna när man går på så magert bete.

Zorro är världens snällaste o gladaste ponny. Och vi vet att nåt kan hända honom egentligen närsom men vi är så otroligt tacksamma att han får vara pigg. Zorro har varit många flickor och pojkars ponny innan vi köpte honom för 2 år sedan. Han har lärt många barn att rida och älskar fortfarande att hoppa o tävla med sin matte Elin på ryggen. De är som två vesslor tillsammans.

Har ett otroligt psyke och hur tålmodig som helst. Zorro får fortsätta att hålla sitt tempo så länge han är pigg o glad och vill. Den dag han säger att han inte vill mer så får han bli pensionär

Jag tror aldrig att Zorro hade blivit så pigg om han inte hade fått Probihorse! Det håller hans mage i schack. Kommer inte att sluta ge till honom!

Hälsningar Jenny, Elin och Zorro


Produkter som Zorro använder: 

Flytande Probihorse (finns som 2 liter eller 5 liter)

Etiketter: hovar mage fång kolik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln