Otäckt sår läkte snabbt med Probihorse

En Quartervalack med otäckt sår mitt i sommaren fick snabb läkning med hjälp av Flytande Probihorse. Här är Agnetas berättelse: 

Hej Ingegerd!

Tack för en trevlig pratstund i lördags och för preparaten! Som jag nämnde, förlorade jag min fina islandshäst i våras och fick då rida en quartervalack som en god vän hade som inackordering. Peppe, som han kallas, hade varit hingst i 13 år,  nyligen kastrerad och lämnad "för att få bli häst". Han hade under hela sitt liv tävlat western både nationellt och internationellt med stor framgång.

Peppe gick i en hage med några andra valackar men en bit bort gick några brunstiga ston tillsammans med ett antal andra valacker. Peppe, som fortfarande trodde han var hingst, sprängde staketet med full kraft och tog sig in till stona. Han blev då sparkad sönder och samman av dom andra valackarna. Han blev illa skadad och höger sida av huvudet sprack från början av ganaschen ända ner till underläppen. Detta var på Nationaldagen.  

Veterinären sydde hjälpligt ihop honom med 11 grova stygn (se bild) och jag tog på mig att sköta honom tills såret var läkt. Han blev körd till min hage. Jag började med att spola med koksaltlösning tre gånger om dagen och spraya med sårspray med tjära. Det gick inte att ha flughuva på för den skulle skavt i såret. Efter två veckor sprack fyra stygn, antagligen för Peppe kliat sig, och en knytnävsstor krater öppnades in mot ganaschen och jag fortsatte att  plocka stora varklumpar flera gånger om dagen i nästan en månads tid. Läkningen gick extremt långsamt och det varade sig hela tiden. 

Då kom min yngsta dotter på att hon hade Probihorse-produkter hemma och skickade mig en flaska Flytande Probihorse från Skåne till Gotland. Jag spädde den bara 1:1, hällde den på sprayflaska och övergick till att spraya med Flytande Probihorse i stället för koksaltlösningen. Fortsatte med tjärsprayen efteråt för att hålla flugorna borta. Efter tre dagar minskade varbildningen dramatiskt och efter en vecka hade varbildningen helt upphört och kanterna på såret drog ihop sig och läkningen kom igång (se bild).

Jag fortsatte denna behandling med Flytande Probihorse tre veckor till och då var såret helt läkt med en porös sårskorpa som tom klarade att han rullade sig i sandjord! Efter två månader kunde jag lämna tillbaka en helt läkt och glad häst! (se bild). Utan behandling med den flytande Probihorsen, där dom goda bakterierna "åt upp" dom dåliga, hade såret nog aldrig läkt! En riktig solskenshistoria!


Nu ska jag börja behandla min nya häst med Probihorse både invärtes och utvärtes för att få bukt med hans kraftiga eksem efter ett maximalt knottanfall!

Vänliga hälsningar 

Agneta

Probihorse: Tack så mycket Agneta för att du delar med dig av din historia! Vi är så glada för att Peppes sår läkte, det såg riktigt illa ut ett tag och det kan vara besvärligt mitt i sommaren. 
Här är länk till Flytande Probihorse: 

Flytande Probihorse 2 liter
Flytande Probihorse 5 liter
Flytande Probihorse 20 liter

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln