Feedback - Islandshäst med eksem

Idag delar vi med oss av det här fina mailet från Anette:
Feedback efter Probihorse användning from mitten av juni 2016:


Hästen och bakgrunden
Islandshäst, född 2002. Importerade ifrån Island, kom hit våren 2007. Redan första sommaren började han klia sig och jag gjorde håranalys för att komplettera de mineraler som han fattades. Samt att han fick slagg i lever och tjocktarm, som drevs ut via huden i hans fall. Går med eksemtäcke from april - december och klarar sig hyffsat ifrån sår, men kliar sig mycket. Så en natt i boxen utan täcke blir det sår vid svansrot och öronspetsar.

En hästvän till mig tipsade om Vital och Flytande Probihorse till min eksemhäst. Jag har gett honom 1-2 dl Vital var och varannan dag beroende på när jag är i stallet, samt haft Probihorse som kur och kört då och då när jag haft hemma. Utöver det ger jag endast en näve Lucern och en matsked Activ Mineral mineralmix och magnesium.
Jag kan säga att jag inte märkt direkt några resultat på hästen, när jag började över sommaren - men jag har gått på min magkänsla och fortsatt. Har from juni 2016 tom mars 2017 beställt totalt 8 kg Vital och två baginbox Flytande Probihorse - till två hästar.

Men idag kom kvittot - tisdagen den 28 mars 2017:
Fick besked om hästens håranalys - har gjort detta på honom i tio år. Han har haft slagg i lever/tjocktarm och eksem. Så han har haft obalanser som jag på olika sätt jobbat med i snart tio år. Har gjort utrensningskurer, provat olika krämer. Ja, i dagsläget har jag lagt en massa på att minska hans kliande.
Även om jag inte direkt märkt någon skillnad på honom sedan jag började med Vital o Flytande Probihorse, har jag ändå fortsatt.
Idag kom min första bekräftelse, så här var svaret från analysen:

- Ingen annan vitamin eller mineral saknas eller är för låg
- Ingen obalans i upptagningen protein/kolhydrat/fett
- Hästen bearbetar fodret väl, inte ofta jag ser det...
Fortsätt med det du gör för det är rätt väg för honom!


Gissa vad jag är glad och tacksam - tack tack tack! Snart åker givetvis täcket på när mygg/knott kommer som skydd, samt att jag smörjer honom utvärdigt. Men jag känner för första gången att jag hittat en inre balans i honom. Min tro är att eksem kan botas både ifrån insidan och utsidan, vad är vad? Kommer hönan eller ägget först?

Så mitt tips är TÅLAMOD och samtidigt vill vi ju se resultat - men ibland tar resultatet tid och för mig har håranalys varit ett verktyg för att få en nulägesrapport.
Att hitta balansen - det är väl det vi alla strävar efter. I livet, med hästen, i vardagen...

MVH
Anette Alsterå


Tack så mycket Anette för att du delar med dig! Vår erfarenhet är också tålamod, att bygga långsiktigt inifrån och att samtidigt skydda hästen utvärtes. Bli glad för små steg i rätt riktning. Med kunskap tålamod och envishet kommer man långt! Hoppas alla eksemisar får en bättre sommar än förra, och heja alla er eksemhästägare därute!

För er som vill läsa mer om Probihorse-serien för eksemhästar, här kommer en länklista: 

Vital Probihorse 2 kg
Flytande Probihorse 2 liter
Kisel Bionit
Balans Tulsi Spray 

Allt gott!
Ingegerd på Greenfoot Probihorse

Tålamod och kärlek
Tålamod och kärlek
Etiketter: mage immunförsvar eksem

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln