Älskade häst! Tösa mår bra igen trots cushing

Älskade häst
Efter 20 år blev min älskade Tösa sjuk. Cushing. Hon som betytt allt var plötsligt en långhårig jak, med humörsvängningar och livslång sjukdom.


Dyra mediciner funkade inte alls, då hon slutade äta i princip så vi fick klippa jakpälsen. Sen i slutet på januari fick hon sitt första fånganfall pga chusingen. Vi började mentalt förbereda oss på att vår fina vän skulle få somna in, för nu var det kört...

Men sen såg jag en artikel delad på Facebook om ett russ som fått mikroorganismer och blivit mycket bättre från fång och chusing. Värt att testa, så istället för att ringa trotjänare avlivning beställdes första laddningen "hokuspokus". Snabb leverans och började blanda med lite lusern.

Min sjuka matvägrande häst slök plötsligt allt som kom i hennes väg! Redan efter två dagar märktes skillnad och en vecka senare var hon nästan samma gamla häst igen! Idag är hon precis som vanligt, börjat tappa päls och hennes envisa mugg är borta, hovarna växer och hon äter mycket mer än vad hon både borde och får.

Den första tiden efter att vi börjat ge luktade det så illa om bajset. Fasen vad det luktade! Det var uppenbart att något hände i kroppen. Hon fick också mugg i knävecken en period, något som skulle ut ur kroppen och tog den enkla vägen. Gick över sen! Tösa har alltid varit liten aning lös i magen, alltså bollarna har varit lite för mjuka så dom trillar alltid sönder och delar sig. Men inte nu! Nu jädrar är det mörka perfekta bollar och hon skiter mindre också!

Nu får även hennes son Trond som såldes som föl och blev vanvårdad under en längre tid samma blandning som Tösa, och där märks tydligt vilken gynnsam effekt det har haft.
Trond var kraftigt vanvårdad i hovarna och vi har kämpat i ett och ett halvt år utan vidare mycket till resultat. Men nu efter två månader med mikroorganismer så ser vi tydligt att något börjat hända med hans fula framfot. Strålen har börjat flagna och krympa, och muggen är borta där med!
Numera får alla mina hästarna mikroorganismer och tänker inte sluta!

Hälsningar
Annica Nilsson

 

Tösas son Trond börjar hämta sig och hovarna växer ut fint
Tösa i vintras innan vi började ge Probihorse
Idag mår Tösa bra!
Idag mår Tösa bra!
Trond är pigg och glad

Tack så mycket Annica för att du delar med dig av era erfarenheter och fantastiska bilder! För er som vill hitta till produkterna,
här är länken till vår webbutik. 

Allt gott!
Ingegerd 
Greenfoot Probihorse

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln