27-åring med Cushing pigg och busig igen

Är så glad, tacksam och överväldigad över effekten EM-A Probihorse och EM-Vital haft på vår nu 27-åriga C-ponny Saba.

Vår 27-åring Saba, som vi tror är islänning/russ är min 22-åriga sons ponny sedan 11 år tillbaka och bor kvar hos oss. Hon utvecklade Cushingssymtom för några år sedan. Fettdepåer över ögonen, svettning, och lätt att få fång och kolik. Vi har prövat lite olika läkemedel under åren med olika framgång.

I månadsskiftet augusti-september flyttade vi till ny gård. Ny omgivning, nytt stall, nytt foder och nytt gräs. Stressande både för djur och människor. Detta resulterade hos Saba i ett kraftigt fånganfall, matt päls och avsaknad av livslust. I samma veva kom jag till att läsa om Greenfoots produkter och att det hjälpt en ponny med liknande historia som vår. Beställde och började ge henne.

På ca 10-12 dagar gick Saba från att ha legat i boxen (och jag suttit hos henne och sagt att det är "ok, att släppa taget", samt ringt och kollat trotjänaravlivning) till att fånganfallet gick tillbaka, pälsen började bli blank, hon började få hullet tillbaka och framförallt - livslust.

På några veckor känns det som hon blivit minst 10 år yngre. Pigg, nyfiken, busig, ja, aptiten på livet har återvänt. Att lyfta och verka hovar har varit ett problem så länge vi haft henne. Nu är det inga problem! De första veckorna av behandlingen så rann Sabas ögon jättemycket, något jag nu förstått är en del i "utrensningsprocessen. Hennes avföring luktade också riktigt illa under de veckorna, som "gammal skit" för att uttrycka det milt. Det märkliga var att Ruff (hunden) var helt galen i att mumsa i sig det. Visst har han tatt sig en "tolle" då och då men har var som besatt sedan de började få EM.


Har även börjat ge min egen arabkorsning Sabina på 22 år och även där sett resultat i en blankare päls och allmänt "piggare" häst. Hunden, schäfer-irländsk varghund får också och alla som träffar honom påpekar "Vilken fin päls han fått!" Vi är så glada och hoppas nu på fler fina och friska år tillsammans med våra älskade hästar.

Mvh Gunilla


Greenfoot Probihorse: 
Tack så mycket Gunilla för att du delar med dig av er historia! Vi blir så otroligt glada när sjuka, trötta hästar får livslusten tillbaka och vilken fantastiskt snabb återhämtning Saba gått igenom! Det är långt ifrån alla som får SÅ snabbt resultat av våra produkter - men det vi sett genom åren är att hästar som är sjuka, och fått mediciner, är känsliga för avmaskningar, har problem med sockerhalten i fodret osv mår bättre med en mage/tarmflora i balans. Det kan ta tid att få ordning på, en hästmage består av många kg bakterier. En del har bättre förutsättningar än andra. Dela gärna med er av era erfarenheter i vår FB-grupp: EM för häst- och djurhälsa. Varmt välkommen från oss på Greenfoot Probihorse 

Klicka här för att komma till våra produkter för hästar

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln