Nu kan min allergiska häst äta gräs igen

Här kommer min lilla berättelse om vad Vital och Flytande Probihorse gjort för min tjej ☺ 

Hon började klia sig för 7 år sedan, och klådan blev värre och värre för varje sommar som gick trots eksemtäcke, huva, smörj, tvätt, ja hela baletten. Provat det mesta på marknaden för eksemhästar (alltså knottallergi).

För 4 år sedan slumpade det sig så att hon fick gå i sandhage med en annan eksemhäst och bara fick hö, och då vart hennes klåda betydligt mindre. Det rådde inte brist på knott i hagen heller. Det fick mig att börja fundera om det var något annat hon reagerar på. Sommaren efter hade vi bytt stallplats och där fanns inte möjlighet till gräsfri hage, så efter två veckor med lite gräs så hade hon kliat sig så här mycket trots täcke, huva, installning nattetid, man och svans lika så.

Gjorde då ett allergitest, som visade att hon inte är allergisk mot knott, eller nåt annat heller, utan det var någon form av störning i hennes matsmältningssystem som gör att hon reagerar på färskt gräs. Lyckades fixa gräsfri sommarhage och klådan försvann.

Vid årskiftet i år började jag ge henne Vital Probihorse för att bygga upp inför sommaren, och sedan maj, i år får hon dessutom Flytande Probihorse, och bild två visar hur hon ser ut nu och då har hon mumsat gräs sedan maj månad, och mår alldeles underbart bra.

Så för oss är det ett mirakelmedel! Önskar alla en skön och trevlig sommar!

Etiketter: hud insekter allergi

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln