Urhästen gästar Greenfoots blogg

Här kommer ett gästinlägg från bloggen Urhästen, om två fantastiska shettisar och deras äventyr:

Jag ska berätta Orchidéas historia för er. Vilka har hängt med från dagen jag hämtade hem en ettårig liten Blomma? Ni vet säkert det mesta och för er som inte vet det är Orchidéa en sann soldat och krigare. Jag ska försöka göra en mycket lång historia kort.


En förmiddag sensommaren 2014, när jag och Husse besökte Blomman, var hennes ena öga svullet. Svullnaden gjorde hennes öga lika stort som en tennisboll och där började resan som innebar mycket ångest, maktlöshet och det var hemskt. Tunga mediciner, skrev på i passet att individen aldrig kan gå till livsmedel, transporter, återbesök och avskildhet.

Ända sedan dess har jag upptäckt olika symtom och min magkänsla har alltid bottnat i att det är dessa fördömda medicinrester. De har överbelastat inre organ och struktur för att göra henne något nedsatt. Trots symtom så har mananalys och veterinär sagt att hon är och ser frisk ut. Jag har också känt att; hon är ju inte sjuk-sjuk, men någonting stämmer inte. Av egen erfarenhet vet jag också det faktum att: Mediciner har effekt - men också bieffekter.

Min filosofi är som den är; att försöka hitta saker som behandlar på insidan-ut. Gärna något som stöttar systemets naturliga sätt att återhämta sig på. Då kom jag i kontakt med Probihorse och läste mer om deras goda mikroorganismer. Till och med jag kände mig skeptisk, men bestämde mig för att helt enkelt satsa. Tänk om Probihorse verkligen kunde stötta och boosta Orchidéas immunförsvar, därmed faktiskt hjälpa henne att rensa ur och bli av med medicinrester som på insidan inte platsar?

Nu har Orchidéa fått Flytande Probihorse sedan januari 2016 och symtom som: att hon känts "frånvarande närvarande" (upptagen, inte på hugget att göra något), rinniga ögon, strålröta, mörk färg i ögonvitan, samt den här klådan efter insekter som varit överdriven - det här är framför allt saker som har behandlats. Separationerna mellan hovvägg och lamellranden är på god väg det med, men vissa saker tar ännu längre tid att återhämta sig från och det är viktigt att vara medveten kring. Det finns ingen quick-fix för inre obalans, det kräver sin tid och tålamod.

Det Flytande Probihorse har gjort för oss är att;

 

​​​​​​
  • Insidan är inte längre överbelastad. Hon kan lägga energi åt att umgås, tömköras igen och gör fantastiska framsteg. 
  • Färgen i ögonvitan har förändrats, vilket jag inte först anade var en symptom innan. 
  • Det har slutat rinna ur ögonen och 
  • Strålarna är så släta och fina, välkomna att blomstra.  
  • I år går pälsfällningen som smort och dessutom kliar hon inte ett dugg och känns banne mig friskare än någonsin.
  • Jag är otroligt tacksam för att jag kom i kontakt med Greenfoot. Tacksam att jag och Blomman gick efter magkänslan som sade att allt inte stod rätt till. Förhoppningarna och planerna framöver är att fortsätta ge EM-A Probihorse hela sommaren (minst) och ett resultat som att hon kan njuta av sommaren och dess innebörd.

Tack så mycket Lovisa Ivarsson för ditt fantastiska in lägg om hur Flytande Probihorse har varit till hjälp för fina Blomman! Följ gärna Urhästen på Facebook, och se hur det går för två shettisar och deras matte. Riktigt rolig läsning! Urhästen finns även här.

Här går det att läsa mer om EM-A Probihorse. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln