Håll soptunnan fräsch med hjälp av EM

I Japan tömmer det lokala renhållningsbolaget Bokashihinkar och gör storskalig kompost.

Sommartid kan det varma vädret ställa till det ordentligt i soptunnan. Dålig lukt och fluglarver kan göra att situationen känns ohållbar. Detta kan avhjälpas på ett enkelt sätt med Wipe & Clean och en blomsprayflaska. Soptunnan håller sig fräsch och man slipper spola den mellan tömningarna. 

Det som händer när man sprayar Wipe & Clean i soptunnan är att de goda bakterierna och mikro-organismerna koloniserar ytan och motverkar förruttnelse. De bakterier som i vanliga fall frodas i soptunnor och orsakar dålig lukt, förruttnelse och mögel får inte längre tillträde - de konkurreras ut av Wipe & Clean. Eftersom flugor äter av och lägger ägg på ställen där det finns förruttnelse - de är naturens nedbrytare - trivs de inte där mikroorganismerna från Wipe & Clean finns. På så sätt kan man hålla soptunnan fräsch rötmånaden igenom på ett enkelt och miljövänligt sätt, tack vare effektva mikroorganismer.

Gör så här:

Blanda enl. koncentrationen 1:20 med vatten i en blomsprayflaska och spraya rakt ner i soptunnan efter tömning så att det når hela ytan inuti. Fyll på med en omgång till när soptunnan är fylld till en tredjedel och sedan när den är fylld till två tredjedelar. Dröjer det länge till sophämtningen och om det är mycket varmt så kan man spraya en extra runda när den är full också. Använd kallt vatten, ej varmare än ljummet för att hålla mikroorganismerna vid god vigör. Blanda så mycket som behövs för varje gång och ta nytt från bag-in-boxen vid nästa omgång. För att läsa mer om Wipe & Clean, klicka här. 

För att läsa mer om hur man kan städa med EM, klicka här.

Etiketter: städa med em

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln