Skydda djuren mot sommarens insekter.

Nu börjar den härliga tiden på året då vi vill vara ute så mycket det går. Den underbara sommaren ligger framför oss. Med värmen kommer dock en mindre trevlig anstormning av knott, mygg o fästingar. Speciellt hästar kan drabbas riktigt hårt och plågas av angrepp. Men det finns hjälp att få.

Detta är en kopia från vårt senaste
nyhetsbrev om hur vi kan hjälpa våra djur att slippa plågan med hjälp av effektiva mikroorganismer.
Det gäller inte bara hästar utan även hundar, katter och andra husdjur. Ett bra foder är grunden för hälsa och EM Vital tillför goda bakterier. Det ger bättre immunförsvar, ökad aptit och bättre foderomvandling. Ämnesomsättningen stabiliseras och gör djuren friskare. 

Med EM Vital i fodret stärks immunförsvaret upp, vilket gör att angreppen inte blir så kraftiga. EM Vital innehåller bl.a. välgörande mjölksyrebakterier och mikroorganismer som skapar balans i tarmsystemet, hjälper hästen att ta upp näringsämnen och mineraler från maten de äter samt kliets värdefulla ämnen. 


Mängder av hästar går med mögel- och svampinfektioner som alltid ger dålig mag- och tarmflora. Detta gör dem sårbara för insektsangrepp - det är därför vissa individer drabbas hårdare än andra. Förebygg genom att med EM Vitals bakteriekultur rensa ut och stärka upp tarmfloran och magen. Det är viktigt att börja i god tid, helst innan insekterna kommer igång för att hinna stärka upp immunförsvaret.

Som utvändig behandling fungerar EM-A Probihorse mycket bra mot insektsangrepp. Stryk på utspätt 1:100 med en svamp som insektsskydd. 

Vid sår, bett eller eksem stryk på utspätt till 1:20 - mikroorganismerna gör att såret inte blir infekterat, de dåliga bakterierna som orsakar infektion får helt enkelt inte fäste - och drar därmed inte till sig flugor. Då sker läkningen enormt mycket snabbare. 

Vi använder EM-A Probihorse på alla djuren, och även på oss själva för att slippa fästingangrepp när vi är ute i skogen, och myggen när vi åker till sjön. EM-A Probihorse är milt och kan användas nära ögon och mun.


FÖR ATT LÄSA MER OM EM VITAL KLICKA HÄR.

FÖR ATT LÄSA MER OM EM-A PROBIHORSE KLICKA HÄR.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln