Resultat av Probihorse i foder

Resultat av Probihorse


Hej igen.
Jag har ögnat igenom inläggen på hästsidan, och upptäckte då att ingen verkar ge Flytande Probihorse outspätt. Antingen ger man Vital Probihorse, eller så blandar man med vatten och ner i fodret.

Jag ger mina Flytande Probihorse outspätt, rakt ner i krubban utan foder och dom slickar i sig varenda droppe! Till saken hör att min gamla pålle, en 28-årig nordsvensk, är en kräsmage utan like. Minsta lilla man försöker linda in nya tillskott eller mediciner eller kurer i fodret så petar han bort det om han anser att han inte behöver det. Flytande Probihorse slukar han.
Men, den som jag tänkte på när jag köpte första flaskan med var min yngre förmåga. Han är en korsning mellan nordsvensk brukshäst och friser. (Friser har precis som islänningen mer anlag för sommarexem och knottallergi) Han har alltid varit väldigt uppblåst och "pruttar" så fort han rör sig. Även när han står stilla så låter det om honom. I fjol höst när det vi kallar "svidarn" kom (bitande djur mindre än knott) så kliade han bort hela manen på 3 dagar.
Så jag behandlade med klådstillande medel, värsta sortens myggmedel och stängde av sommarbetet.

Nu har han fått Flytande Probihorse i ca 6 veckor och jag har inte hört honom prutta på länge! Jag såg att många fick bäst effekt året därpå, det var därför jag gav honom outspätt på direkten, för jag hade inte så mycket tid på mig. Nu har han gått på bete i en vecka, han pruttar fortfarande inte.
Han får nu 45 ml Flytande Probihorse (tre msk) och jag väntar med spänning på höstens svidar-anfall. Lite gruvar jag mig, men nu kan jag ta honom direkt om jag ser att han börjar klia igen.

Dessutom kunde jag tillslut inte motstå doften när jag hällde upp varje kväll och tillslut var jag tvungen smaka själv! Så 15 ml till matte, 15 till gammelman och 45 till junior! och nu tycker jag det är gott!

Nu önskar jag bara att man kunde få hösilage-balar med em i.....

Mer Probihorse åt folket!!

Vänliga hälsningar Bea Wiström, Tallhedens Anakin och Tyrbrun.

Etiketter: hud knott mage insekter foder

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln