Probihorse vid behandling av skadad lever

En tysk hästuppfödare berättar:

Den senaste importen till stuteriet, ett praktfullt sto av god härkomst började efter ett tag plötsligt tackla av efter flera kolikliknande attacker. Allt prövades fast utan resultat. Till sist kom det till en grundlig klinisk utredning med ultraljud och röntgen och som bekräftade att levern såg ut som en schweizerost. I bästa fall förmodades en granulome, eller infektioner och i sämsta fall en tumör.
På kliniken försämrades hästens tillstånd ytterligare och ägaren beslöt ta hem henne till stallet igen. Ytterligare antibiotika var utsiktslöst och man började befara det värsta. Över www.pferdeforum.org hittade man positiva referenser till Probihorse och bestämde sig för att pröva detta. 
Stoet tyckte om Vital Probihorse i fodret varför även de andra hästarna fick en skvätt och hästen återvann snabbt sin hälsa, lade på hullet och fick glans i pälsen. Långtidsantibiotikan ställdes ut liksom diverse specialfoder. Efter två månader hade levervärdena gått ner från 100 gånger normalvärden till 2 gånger normalvärden.
Detta var ett stort framsteg för oss och inte minst var det överraskande för hästkliniken, berättar ägaren. I maj 2007 betäcktes hon och väntas nedkomma med ett sunt och starkt föl till våren.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln