Häst och hund

Jag berättar för alla om EM, att det är bra för djuren och att det är helt naturligt.

Det säger Lotta Schützler i Alfta med ett långt arbetsliv som hovslagare I ryggen och som alltid levt med hästar och hundar. Hon använder EM sedan 2 år och är helt övertygad om dess förtjänster.

-Jag har aldrig sett sår läkas så fort och bra som när de tvättas med EM:A. Då har jag provat åtskilliga medel under årens lopp och som ofta har varit dyra men lika ofta inte fungerat så bra. Nu berättar jag för alla om EM och att det kan hjälpa djuren på ett helt naturligt sätt. Lotta föder också upp Leonberger hundar och berättar hur en femårig tik skadade sig illa på ett stängsel när hon försvarade sina valpar. Hon hade en hel del skador och veterinär tillkallades och förskrev penicilin som inte verkade tillräckligt bra. Därpå inleddes sårtvätt med koncentrerad EM brukslösning tre gånger om dagen. Efter tre dagar var såren läkta. Det var nästan som ett mirakel. Hunden Emla njöt även av behandlingarna och somnade t.o.m. En gång hade hon besök av en väninna som varit på hundutställning med sina japanska spetsar. De hade alla blivit magsjuka och var riktigt hängiga och slöa. Lotta blandade till 50ml EM-A i 1½liter vatten och gav hundarna. Efter några timmar var hundarna friska igen. Lotta formligen bubblar av EM historier och berättar vidare att hennes shetlandsponnies var förkylda och hade magproblem när de köptes. Lotta blandade 50ml EM-A i 25 liter vatten. Sålunda vattnade med EM-vatten var de helt kurerade efter en vecka. Numera får pojkarna som hon kallar sina ponnies 1 dl bokashikli per dag vilket gör dem välmående i tarmarna och fina i pälsen. Efter några veckor fick de märkbart bättre hovar dessutom.

Lotta brukar rekomendera daglig tvätt med EM 50:50 vattenblandning och 2 dl bokashikli per dag för normalstora hästar. Det ger snabba resultat även vid svampinfektioner. Om hästen har ömma sår är det bra att spraya Emvatten på dem flera ggr per dag. Enligt mina erfarenheter hjälper det inom loppet av två-tre dagar säger Lotta.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln