Goda hovnyheter!

Hej,

Tänkte du var intresserad av vilka resultat jag erfarit från att använda Flytande Probihorse samt Vital Probihorse till mina hästar.
Mina hästar har fått ca 1 dl kli/dag (väger 500kg) sedan i somras (2011) och de går barfota. Min hovslagare är alltid lika imponerad över hovkvaliteten då de är sega och hårda.

Till min senaste iakttagelse. Av någon anledning blev ena hästen otroligt öm i framfötterna. Hon ömmade när vi tryckte kring ballar och strålen, och någonting irriterade enormt då hon hade svårt att stödja på benet då vi försökte lyfta det andra för att undersöka. Eftersom hon hade så ont var det omöjligt att göra en grundlig undersökning, och inte heller kunde vi rengöra ordentligt. Vi fann oss ganska maktlösa. Så efter en vecka med daglig vånda att lyfta framfötterna för undersökning kom jag på att plocka fram mitt Flytande Probihorse. Jag använder det dagligen vid rengöring av boxar (sprutar över kisställen). Som vanligt fick jag knappt lyfta foten, och hon protesterade vilt. Men jag höll i och sprutade snabbt i rent Flytande Probihorse i strålens mittfåra. Gjorde så i båda framhovarna. Och 1 minut senare fick jag lyfta hovarna, helt utan protest!!! Detta var igår kväll. I morse gjorde jag om proceduren, och nu fick jag lyfta hoven direkt- utan protest. Strålen såg mycket finare ut än igår. Idag på eftermiddagen lyfte jag hovarna ute i stallgången och fick då lyfta helt obehindrat och kunde studera strålen ordentligt. Hon har en ganska djup skåra i strålen, och hon står helt stilla när jag sprayar rikligt med Flytande Probihorse in i strålen. Vätskan liksom sugs upp och verkar mjukgörande och antiseptisk samtidigt.

Vet inte om ni upplevt något liknande tidigare. Men för mig var det helt uppenbart att Flytande Probihorse på något sätt lindrade smärtan eller gjorde att det blev mjukare och inte tryckte så hårt. Troligtvis har hon någon slags röta i strålen.
Vad vet jag :) Egentligen spelar det ingen roll. Om min häst visade sådan förbättring efter någon minut, är det helt klart Flytande Probihorse som hjälpt och det är jag oändligt tacksam för.

Jag kommer att fortsätta spruta Probihorse under en tid, flera gånger om dagen, och har satt en ny laddning på g så jag har färskt.

Tack för att ni finns!

Tina Augustin

Etiketter: hovar

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln