En hovformsspecialist berättar

I mitt yrke möter jag många hästar och hästägare. Ohälsa hos hästar kommer ofta inifrån och Probihorse är därför en bra produkt att förebygga problem med, men det kan även hjälpa till när problem uppstått. Några vanliga problem som Probihorse hälper mot eller lindrar är bla eksem, diareé och röta i strålar eller bärrand.
Vad gäller eksem kommer erfarenheterna från 2 av mina egna hästar, mina hästar har under vintern fått Vital Probihorse och deras klåda har nästan varit obefintlig denna sommar. På försommaren hade de eksem täcke på men på sensommaren kunde jag ta av dem täcket. Andra positiva erfarenheter jag har, är då kunder haft hästar med diarre, även kronisk sådan, där har Vital Probihorse hjälpt att rehabilitera magen.

Som Hovformsspecialist enl SANHCP stöter jag ofta på hästar som har problem med hovarna. Ett av problemen är strålröta eller bärrands röta. Det många hästägare inte förstår, är, att strålens kvalitet är av störsa vikt för att hoven ska må bra, så fort strålen är svampig eller det finns minsta tillstymmelse till skåra i strålens mitt finns där bakterier och svamp som hästen inte mår bra av. Det gör att strålen blir öm och i vissa fall höjer hästen sina trakter för att skydda sin ömma stråle. Detta leder till en obalanserad hov och i värsta fall risk för "hovbensrotation". Sprayar man hoven med Flytande Probihorse trivs inte de dåliga bakterierna.

Jag har åtskilliga gånger sett strålar bli fina och hela, men det kräver lite tålamod och ihärdighet av ägaren. Innom en vecka brukar man se en tydlig förbättring. Jag tror dock att det är bra om Probihorse blir en del av hovvården. Det är bra att även då strålen är läkt spraya med EM-A Probihorse  2-3 gånger per vecka. Katarina www.friskahovar.se


 

Etiketter: hud hovar mage

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln