En hästhandlares Probihorse-erfarenheter

I Alfta bor Susanne Johansson och Ulf Östling som handlar med hästar. De köper ca. 100 hästar per år ifrån Danmark och Sverige, ponnys och stora hästar ”lite av allt” berättar Susanne skrattande. Ulf har ärvt denna syssla, hans familj har handlat med hästar i generationer.

Via Lotta en bekant kom Susanne, som kallas för Sussi, 2007 i kontakt med Probihorse. Lotta var helt lyrisk över vad goda mikroorganismer kan göra för de fyrbenta vännerna.

Sussi berättar, att hon inte trodde alls på det: ”Jag var skeptisk i början, trodde inte på det. Men det blev så mycket tjat, så då tänkte jag att jag prövar väll.”

Eldprovet blev en häst som de hade köpt in och som hade mycket Mugg. Sussi som hade fått Flytande Probihorse sprutade det på såren varje dag ”Det var helt otroligt! Muggen försvann helt på bara en vecka!”

Hon började inse Probihorse fördelar  och prövade det på andra problemområden: ”Sen fick vi en svensk häst som hade ringorm. Jag sprutade på Flytande Probihorse och torkade på med tuss. Det försvann också. Sen hade vi några stycken som var jätte förkylda. Det blir de ofta när de åker långt. Jag gav dem bokashikli, 1 dl på morgonen och 1dl på kvällen i kraftfodret. De piggnade till snabbt och förkylningen försvann mycket fortare än den brukar göra.”

Hon berättar även att hästarna inte tyckte om Vital Probihorse i fodret till att börja med, men när de väl hade smakat en gång ville de ha det. Hon tipsar om att skära in i ett äpple lite grann och fylla det med Vital första gången.

Även som sårbehandling prövade hon Probihorse: ”En häst hade ett sår som var väldigt narigt. Där hjälpte Probihorse också.”

Sist berättar Sussi om sin egen häst, hingsten Pontiak som är 8 år: ”Han var jätte magert när vi fick honom. Så jag gav honom Vital Probihorse. Manen och pälsen blev jätte fint och han gick up i vikt.”

Sussi tycker att de roligaste med hennes historia är, att hon inte trodde på Probihorse ett dugg, innan hon började och är nu så övertygad, att hon även är på gång att använda det i hushållet också och inte bara i stallet.

Etiketter: hud foder sårvård päls

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln