Eksem och insektsplågor

Det är intressant att hålla på med den här EM teknologin. Vi får hela tiden lära oss nya saker.
Det är en utbredd företeelse i hästvärlden att hästar får hudproblem, solexem och liknande samt lider mera av infekterade insektsbett. Det sägs också att det dyker upp fler och fler svårdiagnosticerade infektioner.

I alla fall har vi fått in flera positiva rapporter om EM även på det här området. En ras som tycks vara särskillt utsatt är islandshästarna. Här har vi några fall där EM har löst detta fullständigt. Det har varit djur som haft stora besvär och efter en vinter med EM klarat betessäsongen utan vare sig eksem heller insektsplågor. Nu vet vi inte om detta kan vara lösningen för alla islänningar eller alla hästar överhuvudtaget. Det är lätt att förenkla perspektiven när vi talar om djur. Lätt att glömma bort att de är unika komplexa individer precis som vi människor. Vad vi däremot kan lova är att EM alltid har en positiv inverkan. Hur stor den positiva effekten blir varierar. Det är klart att på riktigt dåliga hästar syns en positiv förändring tydligare än på annars relativt pigga djur.

Vad vi har märkt är att de som börjar med EM inte vill vara utan längre. Det går igen hos både folk och fä.
Etiketter: hud hår man

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln