MSM 99,9%, 800 g

Pris:
395 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
49
Slut i lager
Rent MSM (99,9%) ger tillskott av organiskt bundet svavel och metyl, något som kroppen har behov av för att kunna reparera sig själv.

Speciellt hästar som äter hösilage har svårt att få i sig tillräckligt med svavel, då det reduceras kraftigt i sileringsprocessen. Färskt gräs innehåller svavel, torkat hö i mindre mängd och nästintill ingenting i hösilage. 

MSM har antiinflammatoriska egenskaper. MSM är en viktig del av cellbildningen i hela kroppen och ingår bland annat i uppbyggnaden av brosk, senor, bindväv, muskler, skelett och päls. Det är en byggsten i kroppens produktion av aminosyror, protein, enzymer och hormoner. Organiskt svavel finns i varje cell i kroppen, med andra ord en av de viktigaste komponenterna. Vid svavelbrist får hästen lägre mjölksyratröskel och kan prestera mindre. Musklernas återhämtning förlängs , vilket visar sig i längre uppvärmningstider med en stelare och ovilligare individ. Vid längre tids brist påverkas lederna negativt. Dosering för häst:  
Riktlinje på rekommendation för häst på 500 kg:
Första tio dagarna 40 gram (50 ml) per dag. Minska sedan till underhållsdos ca 24 gram per dag (30 ml).
Ge något mindre dos till ponny, ca 24 gram (30 ml) första tio dagarna och fortsättningsvis 15 gram ( ca 18- 20 ml) om dagen i underhållsdos.

Hund och katt, dosen baseras på vikt
Upp till 10 kg: 1 gram/dag 
10-20 kg: 1-2 gram/dag 
20-30 kg: 2-3 gram/dag
30-40 kg: 3-4 gram/dag
50 kg och uppåt: 5 gram/dag

1 kryddmått = 1 ml = 1 gram
1 tesked = 5 ml = 5 gram

Våra skopor som följer med är 25 ml. Enklast är då att ge 2 skopor per dag för stor häst i tio dagar, och att sedan minska till 1 skopa. För ponny 1 skopa per dag i tio dagar, och ca en halv skopa som underhållsdos. 

8 gram = 10 ml

Medan vi är supernoga med att varna för att mineraler ska ges med noggrannhet och försiktighet vid dosering, är inte MSM en fara på samma sätt. Överflödigt svavel utsöndras ur kroppen inom ett par dygn.