Magnesium kelatproteinat, 1,5 kg

Pris:
390 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
50
Typ:
Magnesium kelat
Antal:
1,5 kg Magnesium kelatproteinat

Rent organiskt magnesium med hög biotillgänglighet för hästar utan fyllnadsmedel eller tillsatser. Det här är samma sorts magnesium som finns i växter, och tas upp genom aminosyrorna i hästens system. 

• Fullt kelaterade mikronäringsämnen 
• Högsta biotillgänglighet
• Stabilt pH-värde


Hög assimilering och effektivitet 
Magnesiumkelat absorberas in kroppen genom aminosyror. De underlättar assimilering av mikronäringsämnen och möjliggör direkt räckvidd i de områden av kroppen där det finns störst underskott. 
De kännetecknas av nästintill 100% biotillgänglighet, vilket säkerställer att hela dosen av mikronäringsämnen tas upp effektivt.  

Dosering: 
Sker i samband med rådgivning av veterinär/auktoriserad foderrådgivare, efter analys av hästen samt grovfoderanalys och uträkning av foderstat. Var alltid mycket noga med att inte överdosera mängden. 
Exempel på dosering efter uträkning av foderstat: 10-15 ml för 500 kg häst. 

1 gram = 1 mlSeparata mineraler ges alltid i samråd med veterinär/auktoriserad foderrådgivare och enligt analys av grovfoder och övriga tillskott. Vi avråder från att ge separata mineraler om inte nivåerna hos hästen noggrant kontrollerats. Överskrid inte doseringsanvisningarna. Mineraler och spårmineraler kan få en toxisk effekt vid överdosering. Balansen mellan mineraler är också den viktig, då ration dem emellan avgör hur mycket hästen kan ta upp. Därför är det av största vikt att det finns bakomliggande analyser och att doseringsanvisningarna ej överskrids. Mängden kan variera beroende på innehåll i hö, gräs och övriga tillskott. Hästar som ger di, dräktiga hästar, unga hästar och hästar som är i hård träning behöver tex andra nivåer. Innehållet av järn och kalcium i vatten påverkar även det. Är du osäker på mineralnivåerna, välj hellre då en färdig mineralblandning. 

För mer information om mineralernas spännande värld, klicka här.

Kelat magnesium - lägsta magnesiumhalt - 10%.

Om kalcium och magnesium: 
Kalcium och magnesium har en balanserande effekt mot varandra. Den idealiska ration bör vara 2,5:1 till 3:1, kalcium-magnesium. Om man tillför magnesium i dieten, bör ration till kalcium beaktas.