Fosfor (natrium), 3 kg

Pris:
420 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
41
Slut i lager
100% food grade natriumfosfor som innehåller 26% elementär fosfor och 20% elementär natrium. 

Förser hästen med en värdefull fosforkälla utan fyllnadsmedel och andra tillsatser. Fosfor är en viktig "strukturmineral" i ben och skelett. Fosfor är även nödvändigt för celluppbyggnad, samt i cellmembranen. 
Fosfor är en väldigt grundläggande mineral som är byggsten i uppbyggnad av DNA. 
Det är viktigt med rätt balans mellan fosfor och kalcium. 


Innehåll: 
100% natriumfosfor: NaH2PO4 (SOM 60% P2O5), Innehåller 19,17% 25,83% natrium oh fosfor

Dosering: 
Dosering: 
Sker i samband med rådgivning av veterinär/auktoriserad foderrådgivare, efter analys av hästen samt grovfoderanalys och uträkning av foderstat. Var alltid mycket noga med att inte överdosera mängden. 

9 gram = 10 ml


Separata mineraler ges alltid i samråd med veterinär/auktoriserad foderrådgivare och enligt analys av grovfoder och övriga tillskott. Vi avråder från att ge separata mineraler om inte nivåerna hos hästen noggrant kontrollerats. Överskrid inte doseringsanvisningarna. Mineraler och spårmineraler kan få en toxisk effekt vid överdosering. Balansen mellan mineraler är också den viktig, då ration dem emellan avgör hur mycket hästen kan ta upp. Därför är det av största vikt att det finns bakomliggande analyser och att doseringsanvisningarna ej överskrids. Mängden kan variera beroende på innehåll i hö, gräs och övriga tillskott. Hästar som ger di, dräktiga hästar, unga hästar och hästar som är i hård träning behöver tex andra nivåer. Innehållet av järn och kalcium i vatten påverkar även det. Är du osäker på mineralnivåerna, välj hellre då en färdig mineralblandning. 

För mer information om mineralernas spännande värld, klicka här.