EM-5 Insektsreppellent, 1 liter

Pris:
350 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
22
Antal:
EM5 används mot insektsangrepp på växter. Det är en biologisk produkt som jobbar på två sätt. Dels stärker den växtens naturliga motståndskraft mot både ohyra och sjukdomar. EM5 lägger sig som ett skyddande lager på löven och barriär runt om där mikroorganismerna koloniserar ytan och gör den oattraktiv för ohyra, svampangrepp osv. EM5 är mycket drygt - en liter räcker länge.

Det andra sättet som EM5 fungerar på är att när insekter kommer i kontakt med EM5 så täcks även de av mikroorganismerna. När insekterna sedan återvänder till sina bon så sprids de till insekternas förvaring av mat och ägg. Där påbörjas en fermenteringsprocess, vilket gör maten oätlig för insekterna och deras larver. 

På så sätt kan man behandla växter helt utan kemikalier och annat som skadar växter, dess omgivande miljö eller andra djur och människor. EM5 är effektivt mot: trips, kålfjärilens larver, morotsfluga, röd liljebagge, bladlöss samt blomflugor (sorgmyggor).

Allra bäst är att använda EM5 även i förebyggande syfte, men det fungerar även som behandling under pågående angrepp. EM5 kan appliceras så fort sticklingar kommer upp. Det är harmlöst för människor och säkert för ätbara växter. Man kan skörda samma dag som EM5 applicerats. 

Användning och dosering: 

1:500 - 1:1000 blanda med vatten i tex en blomsprayflaska och spraya på plantornas blad och på alla sidor ända ner till jorden. 

1 kapsel i 10 liter vatten: Vattna i jorden runt om växterna. 

Tips:
Vi har även provat att behandla våra katter mot loppangrepp på följande vis med gott resultat: Blanda ut 1:1000 och spraya på katterna med en blomflaska (de tyckte inte att det var så kul men det var snabbt gjort). Blanda sedan ut i en lite starkare koncentration, 1:100 med ljummet vatten och skura golvet med. Den svagare blandningen (1:1000) sprayade vi på tyger och mattor som katterna vistats på.