Insektsreppellent 5

Pris:
395 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
22
Antal:
Insektsreppellent 5 används mot insektsangrepp på växter samt i förebyggande syfte för att skapa en god mikrobiell miljö. Det är en biologisk produkt som jobbar på två sätt. Dels stärker den växtens naturliga motståndskraft mot både ohyra och sjukdomar.

Insektsreppellent 5 lägger sig även som ett skyddande lager på löven och barriär runt om där mikroorganismerna koloniserar ytan och gör den oattraktiv för ohyra, svampangrepp mm. Insektsreppellent 5 är mycket drygt - en liter räcker länge.


På så sätt kan man behandla växter helt utan kemikalier och annat som skadar växter, dess omgivande miljö eller andra djur och människor. Insektsreppellent 5 är effektivt mot: trips, kålfjärilens larver, morotsfluga, röd liljebagge, bladlöss samt blomflugor (sorgmyggor).

Allra bäst är att använda Insektsreppellent även i förebyggande syfte, men det fungerar även som behandling under pågående angrepp. Kan appliceras så fort sticklingar kommer upp. Det är harmlöst för människor och säkert för ätbara växter. Man kan skörda samma dag som Insektsreppellent 5 applicerats. 

Användning och dosering: 

1:100 - 1:1000 blanda med vatten i tex en blomsprayflaska och spraya på plantornas blad och på alla sidor ända ner till jorden. 

Den starkaste blandningen du kan ta är 1:100, alltså 10 ml i 1 liter vatten. Det rekommenderar vi till etablerade plantor som synligt drabbats. Till små plantor rekommenderar vi svagare blandning, 2-5 ml i 1 liter vatten.

Doseringen som står på förpackningen, 1:500, är 5 ml i 2,5 liter vatten och det rekommenderas till större volymer som sprejas regelbundet i förebyggande syfte, tex att spraya växthuset några gånger per säsong.
 

Denna dosering kan även användas regelbundet vid bevattning av växterna för förebyggande mikrobiellt fräsch miljö som är parasithämmande. Vattna i jorden runt om växterna. 

Vid rengöring av krukor och av växthus för fräsch miljö för jord och växter, använd doseringen 1:1000, dvs 1 ml / liter vatten som används. Du kan använda kallt eller ljummet vatten, dock ej över 35 grader. 

Omvandlingsexempel för dosering: 

1:100: 10 ml / Liter vatten 
1:200 :   5 ml / Liter vatten
1:500:    2 ml / Liter vatten
1:1000:   1 ml / Liter vatten

Tips:
Vi har även provat att behandla våra katter för att minska fästingangrepp och förebygga loppangrepp på följande vis med gott resultat: Blanda ut 1:1000 och spraya på katterna med en blomflaska (de tyckte inte att det var så kul men det var snabbt gjort). Blanda sedan ut i en lite starkare koncentration, 1:100 med ljummet vatten och skura golvet med. Den svagare blandningen (1:1000) sprayade vi på tyger och mattor som katterna vistats på.