Vulkamin Probihorse 5 kg

Pris:
180 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
65
Antal:
Vulkamin förbättrar hygienen i stall genom sin utmärkta absorptionsegenskap. Oönskade patogena bakterier och föroreningar minimeras och luftkvaliteten förbättras pga minskad ammoniak. Mycket bra för hästens hovar. Genom att Vulkamin binder ammoniaken från gödsel och urin, förbättrar Vulkamin inomhusmiljön i stallet vilket gynnar djurens luftrör, lungor och minskar flugor. 

Effekten av Vulkamin märks snabbt. 

Vulkamin strös i botten på bädden. Därefter strör man ca 2 gånger i veckan på bädden. På så sätt säkras optimal hygien och föroreningar förebyggs. En fördel med Vulkamin är att det innehåller rikligt med mineraler, spårämnen och lättlösliga kiselsyror. Komponenterna i Vulkamin är 100% naturliga, är bra för hästens hovar och kommer jorden till nytta när gödslet sedan sprids. Vulkamin är en del av Greenfoot Probihorse jordbrukssystem för hållbart jordbruk. 

Vulkamin används med fördel tillsammans med 5% lösning EM-A Probihorse. De samverkar med varandra för ett bra stallklimat, mikrobiell balans och god hygien. Genom att använda de två ihop bryts urin och gödsel ner redan i boxen. Det minskar antalet parasiter och flugor.

Egenskaper hos Vulkamin:
 
  •  Snabbtorkande kapacitet
  • Desinfektionsmedel - förebygger föroreningar och infektioner
  • Verkar på mindre än 15 minuter
  • PH-värdet stiger med 2% på 10 minuter
  • Mjuk konsistens - skonsamt för djur som ligger på bädden.

Vulkamin är stenmalt vulkaniskt pulver med unika egenskaper. Det består av små partiklar och har hög procent av mineraler och spårelement. Skonsamt mot  föl, kalvar och valpar samt ljuver. Bra för jorden när det sprids tillsammans med gödslet. 
 

Dosering: 1 kg 2 gånger/vecka per 10 kvm s


Här finns PDF om Vulkamin i stall och för djurhållning. 



Här finns PDF om Vulkamin för betesmark, åker och odling. 

Vi tillhandahåller även Vulkamin i 25 kg säckar samt pallvis. Kontakta info@greenfoot.se för info och pris.