Snäckskalskalk till betesmark

Pris:
395 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
59
Antal:
Markens pH-värde är avgörande för plantutvecklingen. När jorden blir för sur blir många näringsämnen bundna och kan inte tas upp av växtligheten. För att motverka detta och optimera markens pH-värde är det bra att tillföra den biologiska formen av kalk. Vårt kalk består att snäckskalskross från Nordsjön. De ger långtidsverkande jordförbättring där växterna kan ta till sig näringsämnen i sin egen takt.

Fördelen med snäckskalskalk jämfört med konventionell kalk är att den har en lång varaktighet av verkan. Det löses sakta i marken och därmed undviks variationer i pH-värdet. Detta resulterar i ökad stimulans av marklivet och skapar optimala förutsättningar för växternas tillväxt. Snäckskalskalk innehåller även flera andra spårämnen.

Här för betesmark 25 kg säck eller pallvis. För offert på pall, 
maila info@greenfoot.se

Håll utkik på betesmarken och låt växterna berätta vad som behövs. Vanliga växter som indikerar sur mark och behov av kalkning är: skräppor, ängssyra, harsyra, hallon, ljung, ormbunke, blåklint, åkerfräken. 

Med en säck tillhands kan man strö över problemväxter som vill ha lågt ph-värde för att dämpa och hämma tillväxt av dem. 

PH-variationer i olika jordar (pH H2O):
 
SAND:6.3
GROV MO:6.3
FIN MO OCH MJÄLA:6.8
LÄTT OCH MELLANLERA:7.0
STYV LERA:7.2

Snäckskalskalket innehåller dessutom flera viktiga spårämnen enligt nedan:
 
   
NATRIUM:5000mg/kg
KALIUM:150mg/kg
MAGNESIUM:450mg/kg
ZINK:18mg/kg
MANGAN:55mg/kg
KOBOLT:16mg/kg
SELEN:< 0,1mg/kg
KOPPAR:12mg/kg
IJZER:4400mg/kg