Snäckskalskalk till betesmark

Pris:
395 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
59
Antal:
Markens pH-värde är avgörande för plantutvecklingen. När jorden blir för sur blir många näringsämnen bundna och kan inte tas upp av växtligheten. För att motverka detta och optimera markens pH-värde är det bra att tillföra den biologiska formen av kalk. Vårt kalk består att snäckskalskross från Nordsjön. De ger långtidsverkande jordförbättring där växterna kan ta till sig näringsämnen i sin egen takt.

Fördelen med snäckskalskalk jämfört med konventionell kalk är att den har en lång varaktighet av verkan. Det löses sakta i marken och därmed undviks variationer i pH-värdet. Detta resulterar i ökad stimulans av marklivet och skapar optimala förutsättningar för växternas tillväxt. Snäckskalskalk innehåller även flera andra spårämnen.

Håll utkik på betesmarken och låt växterna berätta vad som behövs. Vanliga växter som indikerar sur mark och behov av kalkning är: skräppor, ängssyra, harsyra, hallon, ljung, ormbunke, blåklint, åkerfräken. 

Med en säck tillhands kan man strö över problemväxter som vill ha lågt ph-värde för att dämpa och hämma tillväxt av dem. 

Dosering: 300 - 500 kg/hektar var tredje år. För mark som inte är så sur, ge 300 kg/ha, om marken är mycket sur, ca 500 kg/hekter. 

Vi säljer främst snäckskalskalk i big bag om 1000 kg. Går även att beställa som halvpall, 20 x 25 kg säckar. Det går även att kombinera en pall med halv pall Snäckskalskalk och halv pall Urmineralgranulat för betesmark (läs mer om Urmineral här)

PH-variationer i olika jordar (pH H2O):
 
SAND:6.3
GROV MO:6.3
FIN MO OCH MJÄLA:6.8
LÄTT OCH MELLANLERA:7.0
STYV LERA:7.2

Snäckskalskalket innehåller dessutom flera viktiga spårämnen enligt nedan:
 
   
NATRIUM:5000mg/kg
KALIUM:150mg/kg
MAGNESIUM:450mg/kg
ZINK:18mg/kg
MANGAN:55mg/kg
KOBOLT:16mg/kg
SELEN:< 0,1mg/kg
KOPPAR:12mg/kg
IJZER:4400mg/kg