Katarinas hästrapport

Det var i december och min häst fick en hemsk hosta. Jag fick rådet att fukta höet lite grand och blandade i lite  EM-A Probihorse, en matsked i en halvliters sprayflaska med vatten. Hästen blev småningom frisk och den stora skillnaden med EM-fuktningen av höet visade sig i att hästen åt upp hela högivan inklusive varenda strå, även de grova strån som förut brukat ratas.

EM-A Probihorse verkar göra höet smakligare för hästarna.

Yvonne, en av häst kunderna som ochså har får kunde glädjande berätta att hon gjort rent fårhuset. Det gick hur lätt som helst med Mikroferm. Yvonne har sina får på ströbädd hela vintern. Hon städar ur det en gång per år. Hon gruvade sig för att skura väggarna som hade ett års ingrodd fårskit på sig. Yvonne prövade med exemplet i EM-broschyren. Hon blandade vatten och Mikroferm och blötte väggarna och lät det verka i några timmar. Och sedan var det bara att torka bort skrattade hon förtjust!

Yvonne kom i kontakt med EM p.g.a. sin fånghäst. Hon prövade ge EM Vital i fodret efter mina rekommendationer och vi pratade bara om fång, jag visste ingenting övrigt om hästen. Efter två veckor ringde hon och berättade att hästen blivit frisk! Stoet i fråga hade inte bara problem med fång utan hade ochså haft stora problem med flytningar och gått igenom flera penicilinbehandlingar. Efter två veckor med Syn-Vital var inte bara fånget borta utan ochså besvären med ”underlivet”.

Många av mina kunder utfordrar hästarna med EM Vital just för att hovarna blir starkare. SynVital har en gynnsam effekt på hovar och man(hårrem).

Hilma är ett sto som bara tappade sina skor tills hon kom till Tova Wrangfalk i Delsbo och fick
EM Vital.

Grimjar är en 14 årig islandshäst som fick fång precis före jul. Ägaren flyttade honom till ett nytt stall och började ge honom EM Vital. Redan nästa dag hade pulsen gått ner och hästen var på bättringsvägen. Grimjar har fortsatt äta SynVital sedan dess och ägaren tycker att hela hästens allmäntillstånd blivit mycket bättre. Precis som många andra islandshästar brukade Grimjar lida av eksem och insektsbett under sommarperioden men inte nu längre. I sommar har Grimjar varken besvärats av eksem eller insekter och ägaren är övertygad att det är som hjälpt dem.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln